Voveruškos su lašiniukais

Ingridientai:
1/2 kg voveruškų,
100 g rūkytų lašiniukų,
1 svogūnas,
maltų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Voveruškas nuplaunamos, nupjovus kotelius, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos 5—10 min. Paskui supilamos į kiaurasamtį ir nuvarvinamas vanduo.

Lašiniukai supjaustomi kubeliais, paspirginami, sudedamas susmulkintas svogūnas, paruoštos voveruškos ir 10—15 min kepama, uždengus keptuvę, retkarčiais pamaišant. Pabarstoma maltais pipirais, pasūdoma. Valgoma pietums su karštomis bulvėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Birutė 2011-08-10 00:27:08
Voveruskas isplauti,labai gerai nusausinti,kad neliktu vandens.Jei be koteliu smulkinti nereikia.Priesingu atveju reikia,nes daznai koteliuose buna ruda kirmele.Supiaustytas kaitinti ant labai silpnos ugnies kol atsiras sultys.Virti mazdaug 20 min. berti druska ,prieskonius ,kepti svieste arba su rukytais lasinukais.Taip paruostas voveruskas galima uzsaldyti kaip atsarga ziemai.