Vištos krūtinėlė su aitriųjų paprikų padažu (Pechugas en salsa de poblano)

Ingridientai:
2 aitriosios paprikos (chiles poblanos) arba 2 žaliosios paprikos ankštys ir žiupsnelis maltų aitriųjų paprikų;
125 ml pieno;
Druska ir ką tik malti pipirai;
60 g sviesto;
10 g miltų;
125 g Crème fraîche arba riebios grietinės;
60 g Čederio sūrio;
4 vištienos krūtinėlės filė;
1 valg. š. aliejaus arba sviesto formai ištepti.
Gaminimas
Aitriąsias paprikas įpjaukite ir, pašalinę sėklas bei pertvarėles, sudėkite į plaktuvą, pasūdykite ir sutrinkite kartu su pienu. Pusę sviesto įkaitinkite puode. Įberkite miltų, pakepkite iki aukso geltonumo. Supilkite mišinį iš plaktuvo. Šiek tiek patroškinkite ir sudėkite Crème fraîche arba grietinę. Nukelkite nuo viryklės ir įmaišykite 2/3 sūrio. Pagardinkite druska.

Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite. Likusią sviesto dalį įkaitinkite plačioje keptuvėje ir šiek tiek apkepkite vištienos krūtinėlės filė iš abiejų pusių po 2-3 min. Pagardinkite druska ir pipirais. Orkaitę įkaitinkite iki 180-190°C temperatūros. Apkepo formą ištepkite riebalais. Į ją sudėkite vištieną, apipilkite padažu ir užbarstykite likusį sūrį. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10-15 min. Patiekite su ryžiais, bulvėmis arba tortilijomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!