Vištienos vėrinukai su medaus padažu (foto)

Ingridientai:
6 asmenims:
4 gabalėliai vištienos filė (700g.),
2 žaliosios citrinos,
2-3 didelės skiltelės česnako,
rozmarino šakelė,
bazilikų lapeliai,
pusė šaukštelio kmynų,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
6 šaukštai medaus,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis šviežiai maltų pipirų.
Gaminimas
Nuo vienos citrinos nutarkuoti žievelę, iš minkštimo išspausti sultis. Česnako skilteles sukapoti. Žalius arba džiovintus rozmarinus ir bazilikus susmulkinti, kmynus -sumalti.

Žalumynus, česnakus, medų, citrinos sultis, žieveles ir kmynų sėklas sudėti į dubenėlį, užpilti trimis šaukštais aliejaus ir išmaišyti.

Vištienos filė supjaustyti juostelėmis. Užpilti paruoštu marinatu ir palikti dviems valandoms.

Medinius iešmelius 10 min. mirkyti šaltame vandenyje (tada prie jų neprikeps mėsa). Ant kiekvieno užmauti po juostelę vištienos. Sumautą mėsą dėti į keptuvę su likusiu įkaitintu aliejumi, uždengti ir kepti pavartant apie 10 min.

Į švarią įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę supilti nuo mėsos paliktą marinatą. Maišant kepinti, kol apskrus česnakai ir žalumynai.

Padažą supilti ant mėsos, pabarstyti druska ir pipirais. Patiekti papuošus likusios citrinos griežinėliais, su keptomis bulvėmis.

Pastabos:
Medaus padažas ypatingai greitai stingsta, todėl patariame jį gaminti tik prieš baigiant kepti mėsai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!