Vištiena su vynuogėmis

Ingridientai:
2 valgomieji šaukštai miltų,
8 suplėšyti baziliko lapeliai,
1/4 arb. šaukštelio džiovinto peletrūno,
1/4 arb. šaukštelio maltos paprikos,
druska,
šviežiai sumalti pipirai,
6 viščiuko krūtinėlių puselės,
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukštas sviesto,
2 nedidelės sutraiškyto česnako skiltelės,
1/2 stiklinės sauso baltojo vyno,
1 stiklinė raudonųjų vynuogių puselių (be kauliukų),
1/2 stiklinės vištienos sultinio,
1 arb. šaukštelis citrinos sulčių,
petražolių.
Gaminimas
1. Dubenyje sumaišykite miltus, baziliką, peletrūną, papriką, druską, pipirus ir gautoje masėje išvoliokite vištieną. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, apkepinkite vištieną iš abiejų pusių, kol paruduos. Į keptuvę sudėkite česnakus, 1 min. pakepinkite, tuomet supilkite vyną, uždenkite ir ant lėtos ugnies 5min. patroškinkite.

2. Į keptuvę supilkite sultinį, vynuoges, citrinos sultis ir šiek tiek pakaitinkite. Išimkite vištieną ir vynuoges, sudėkite į pašildytą lėkštę, o likusį padažą kaitinkite tol, kol sutirštės, o kiekis sumažės perpus. Patiekdami užpilkite padažą ant vištienos, viršų apibarstykite petražolėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!