Vištiena su sūrio padažu

Ingridientai:
700 g. vištienos gabalėlių,
miltų, vištienos prieskonių,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas aliejaus,
džiūvėsėlių.

Padažui:
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštelis garstyčių,
stiklinė karšto vištienos sultinio,
50 g. 35% riebumo grietinėlės,
100 g. tarkuoto olandiško sūrio.
Gaminimas
Vištieną įtrinti prieskoniais ir apvolioti miltuose. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir supylus aliejų apekepti vištieną iš abiejų pusių. Vištienos gabalėlius sudėti į karščiui atsparų indą ir kepti 30 min. 200 laipsnių karščio orkaitėje. Keptuvėje išlydome sviestą, suberiame miltus ir truputėlį apkepiname, paskui pilamekarštą sultinį ir gerai išmaišome kol užvirs, dedam garstyčias ir šięk tiek prieskonių, supilame grietinėlę, vėl užviriname ir išjungiame, tada įmaišome sūrį. Padažas turėtų gautis gana tirštas. Kai vištiena iškeps, tada tą padažą užpilame ant jos ir ant viršaus užbarstome džiūvėsėlių, vėl dedame į orkaitę ir kepame kol apskrus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!