Vištiena su riešutais

Ingridientai:
800 g vištienos filė,
stiklinė kedrų riešutų,
keli šaukštai miltų,
5 šaukštai augalinio aliejaus,
2 stiklinės sauso baltojo vyno,
5 šaukštai kaparėlių,
8 šaukštai citrinų sulčių,
100 g sviesto,
stiklinė auksinių razinų,
pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas
Kedrų riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir pakepinkite karštoje orkaitėje. Palikite, kad atvėstų.

Miltus sumaišykite su druska ir maltais pipirais. Juose pavoliokite nuplautus, nusausintus ir porcijomis supjaustytus vištienos gabalėlius ir 5 minutes kepkite karštuose riebaluose. Paskui apverskite ir kepkite dar 5 min. Keptuvę uždenkite ir dar 5 minutes mėsą patroškinkite. Padėkite šiltai.

Į riebalus, kuriuose kepė vištiena, supilkite vyną. Kai užvirs, pakaitinkite 3-4 minutes. Supilkite citrinų sultis, suberkite razinas, kaparėlius ir nukelkite nuo ugnies. Maišydama sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą.

Į paruoštą padažą sudėkite vištieną ir porą minučių pakaitinkite. Išgriebusi išdėliokite lėkštėse, apliekite karštu padažu ir apibarstykite kepintais riešutais.

Tiekite su biriai virtais ryžiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!