Virtinukai su varške

Ingridientai:
Tešlai:

250 g miltų;
75 ml pieno;
2 kiaušiniai;
Truputį cukraus ir druskos.

Įdarui:

400 g varškės;
50 g cukraus;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos.

Padažui:

Sviesto;
Grietinės.
Gaminimas
Įdarui skirtą varškę kelis sykius permalkite. Paskaninkite cukrumi, druska. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.

Tešlai pieną išplakite su druska, cukrumi ir 1 kiaušiniu. Suberkite miltus ir užmaišykite kietoką tešlą. Iškočiokite 1-1,5 mm storio lakštą, patepkite jį likusio kiaušinio plakiniu. Nedidele stiklinaite arba formele išspauskite skritulius. Dėkite ant jų po šaukštelį įdaro, perlenkite pusiau ir gerai užspauskite kraštus. Virtinukus meskite į verdantį sūdytą vandenį (apie 4 l vandens). Virkite 6-8 minutes. Išgriebkite kiaurasamčiu, dėkite į lėkštes ir užpilkite tirpintų sviestu bei grietine.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!