Viduržemio kraštų salotos

Ingridientai:
6-8 porcijos
250 g manų kruopų (kuskusui),
1 ryšelis petražolių,
2 ryšeliai šviežių mėtų,
3 citrinos,
500 g pomidorų,
3 jauni svogūnai,
15 ml alyvuogių aliejaus,
Cadziki,
druska,
pipirai,
3-5 gabalėliai pita duonelės,
ketvertas žaliųjų konservuotų
alyvuogių papuošimui.
Gaminimas
Norėdami pasigaminti kuskuso, manų kruopas suberkite į didelį dubenį ir, energingai maišydami šakute, užpilkite 250 ml verdančio vandens. Palaikykite 5 minutes, kad išbrinktų. Kuskusą supilkite į sietelį ir gerai nusunkite. Petražolių ir mėtų lapelius stambiai sukapokite. Išspauskite citrinas ir išrinkite sėkliukes.

Mažojo peilio galiuku išpjaukite pomidorams šerdis. Perpjaukite juos skersai perpus ir išspauskite sėkleles; stambiai juos supjaustykite. Supjaustykite svogūnų laiškus. Pagaminkite cadziki (žiūrėkite kaip gaminamas Kakiko padažas). Jis ruošiamas iš tų pačių produktų kaip ir kakikas, tik imamas 1 agurkas, o vietoj mėtų dedamas ryšelis smulkiai kapotų krapų.

Mažiausiai 2 valandas palaikykite šaltai, kad sumištų skoniai. Į didelį dubenį supilkite citrinų sultis, kuskusą, sudėkite pomidorus, svogūnų laiškus, petražoles, supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite du trečdalius mėtų ir gausiai pabarstykite druska bei pipirais. Sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą.

Patiekite su cadziki, žaliomis alyvuogėmis, pita duonele, šviežiomis mėtomis ir citrinos griežinėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!