Vasaros salotos

Ingridientai:
4-5 pomidorai,
2 svogūnų galvutės su laiškais,
1/2 nedidelio raudonojo svogūno galvutės,
2-3 trumpi agurkai arba 1 didelis agurkas,
4 šakelės šviežio baziliko,
100 g baltos senesnės duonos,
50 g raudonojo vyno acto,
75 g alyvų aliejaus,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos

Gaminimas
Baltą duoną supjaustome kvadratėliais (plutelę nupjauname), suberiame į didesnį dubenį, užpilame actu ir sumaišome. Sudedame stambiai supjaustytus pomidorus, susmulkintus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytą raudonąjį svogūną, nedideliais gabaliukais supjaustytą agurką, užpilame alyvų aliejų, suberiame susmulkintą baziliką, pasūdome, įberiame pipirų, atsargiai išmaišome ir 1 val. palaikome šaldytuve. Tiekdami puošiame bazilikų lapeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!