Varškės tortas su vyšniomis ir riešutais

Ingridientai:
12 porcijų

1 kg vyšnių,
2 kiaušiniai,
100 g miltų,
300 g varškės,
200 g cukraus,
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
500 ml grietinėlės,
500 ml vyšnių sulčių,
3 šaukštai citrinų sulčių,
16 g želatinos,
3 šaukštai džemo,
2 pakeliai vaisinio
glajaus,
100 g grūstų lazdyno riešutų,
2 šaukštai tarkuoto šokolado.
Gaminimas
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išsukame su 100 g cukraus bei 2 šaukštais šalto vandens. Baltymus išplakame atskirai ir sudedame ant trynių masės. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir užberiame ant baltymų. Apibarstome tarkuotu šokoladu. Viską atsargiai išmaišome. Tešlą sudedame į išardomą torto formą, išklotą pergamentiniu popieriumi.

Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 20 minučių. Varškę pertriname per sietelį. Sumaišome ją su 70 g cukraus, citrinų sultimis ir šaltame vandenyje išbrinkinta bei ištirpinta želatina. Grietinėlę išplakame ir įmaišome į varškės masę. Varškės masę sudedame ant iškepusio, atvėsusio biskvito. Laikome šaltai 3 valandas. Vyšnias nuplauname, išimame kauliukus ir gražiai, uoga prie uogos, sudedame ant torto.

Nuimame torto formos šoninį kraštą. Džemą pertriname per sietelį. Torto šonus aptepame džemu, apdedame grūstais riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!