Varškės kukulaičiai su braškėmis

Ingridientai:
500g braškių, 500g varškės,
70g cukraus,
1 citrinos tarkuota žievelė,
3 kiaušinio tryniai,
100g tarkuotų džiūvėsėlių,
druskos, cukraus pudros,

Kremui:
2 stiklinės pieno,
1 šaukštas krakmolo,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1 šaukštelis aguonų.
Gaminimas
Padažui užverdame 1,5 stiklinės pieno. Krakmolą išleidžiame likusiame piene ir supilame į verdantį pieną, suberiame vanilinį cukrų ir užverdame. Nuimame nuo ugnies ir sudedame aguonas, išmaišome. Paliekame aušti kol padarysime kukulaičius.

Braškes nuplauti, nuimti lapelius ir kotelius. 8 dideles braškes palikti papuošimui. Iš varškės išspausti visą skystį. Tada sudėti cukrų, citrinos žievelę, kiaušinio trynius, džiūvėsėlius ir viską gerai išmaišyti. Braškes po vieną įvynioti į tešlą ir formuoti apvalius kukulaičius. 2,5 vandens pasūdome ir užverdame, tada sudedame kukulaičius ir ant labai silpnos ugnies verdame 5-6 minutes. Išvirusius kukulaičius išsemiame ir paliekame kiaurasamtyje nuvarvėti. Patiekiame suvaniliniu padažu ir puošiame braškėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!