Varškės krepšeliai su romo užpilu

Ingridientai:
Tešlai:

250 g sausos liesos varškės;
8-9 valg. š.saulėgrąžų aliejaus;
6 valg. š. pieno;
100 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
500 g miltų;
1 pak. kepimo miltelių;
Miltų kočiojimui;
Riebalų skardai patepti.

Įdarui:

300 g varškės (40% riebumo);
1 pak. vanilinio cukraus;
40 g cukraus;
1 kiaušinis;
2 valg. š. jogurto.

Užpilui:

150 g cukraus pudros;
1 baltymas;
2 valg. š. romo.
Gaminimas
Tešlai skirtą varškę gerai išmaišyti su aliejumi, pienu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po truputį suberti į varškės masę. Tešlą suminkyti į rutulį, paskui plonai iškočioti ant miltais pabarstytos lentos. Išspausti 10 cm skersmens apskritimus. Skardą ištepti riebalais.

Įdarui skirtą varškę iki purios masės išmaišyti su vaniliniu cukrumi, cukrumi, kiaušiniu bei jogurtu. Įdarą paskirstyti ant tešlos apskritimų. Juos perlenkti ir suformuoti pusmėnulį. Kraštus suspausti pirštais. Krepšelius su varške kepti orkaitėje apie 20 min. Ataušinti.

Užpilui skirtą cukraus pudrą, kiaušinio baltymą bei romą išmaišyti iki vientisos masės. Ja aptepti iškepusius krepšelius. Palaukti, kol išdžius ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!