Varškės keksas su vyšniomis

Ingridientai:
Tešlai:
250 g sviesto,
250 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
4 kiaušiniai,
250 g varškės,
500 g miltų,
pakelis kepimo miltelių,
negazuoto mineralinio vandens,
50 g džiovintų vyšnių,
20 g migdolų drožlių,
riebalų (formai patepti),

Glajui:
60 g cukraus pudros,
šaukštas vandens.
Gaminimas
Kambario temperatūros sviestą mediniu šaukštu išsukti iki purumo. Sukant po šaukštelį berti cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir po vieną įmušti kiaušinius.

Į masę įmaišyti pro sietelį pertrintą varškę. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, užsijoti ant varškės bei kiaušinių masės ir gerai išmaišyti. Tešlos tirštumą galima reguliuoti mineraliniu vandeniu: jo po šaukštą pilti tiek, kad tešla išeitų riebios grietinės tirštumo ir sunkiai dryktų nuo šaukšto.

Į tešlą suberti nuplautas ir nusausintas džiovintas vyšnias, migdolų drožles ir gerai išmaišyti. Kekso formą patepti riebalais ir sukrėsti tešlą. Kepti iki 160-180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Cukraus pudrą išsukti su šaukštu vandens. Glajumi aptepti dar šiltą keksą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!