Varškės ir sūrio pyragas

Ingridientai:
400 g miltų,
stiklinė kefyro,
0.5 šaukštelio sodos,
šiek tiek druskos,
cukraus.

Įdarui:
500 g 9% riebumo varškes,
2 kiaušiniai,
200 g fermentinio sūrio,
0.5 stiklinės kefyro,
truputis baziliko,
druskytės
Gaminimas
Tešlos paruošimas: kefyru užgesinkite sodą ir supilkite į miltus, suberkite druską, cukrų ir išmaišykite. Tešla turi buti minkšta ir lipti prie rankų. Į formą gausiai berkite miltų ir tešla išklokite formos dugną bei kraštus.

Įdaro paruošimas: varškę sutrinkite su kefyru, suberkite druską, baziliką, įmuškite vieną kiaušinį ir dar vieną trynį (baltymą atidėkite). Paruoštą varškę sukrėskite ant paruoštos tešlos, užbarstykite burokine tarka tarkuoto sūrio. Tešlos kraštais pridenkite įdarą, vidurį palikite neuždengtą. Tešlą pyrago viršuje ištepkite kiaušinio baltymu. Kepkite 210 laipsnių karštumo orkaitėje 40–50 min. Karštą pyragą patiekite su grietine.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!