Varškėčiai su cinamonu ir kisieliaus padažu

Ingridientai:
Tešlai:
500 g varškės,
2 kiaušiniai,
1,5 šaukšto cukraus,
1 arbatinis šaukštelis cinamono,
6 šaukštai miltų,
truputis druskos.

Papuošimui:
200 g grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
šviežių braškių.

Padažui:
2 stiklinės braškių arba vyšnių sulčių,
1 šaukštas krakmolo,
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus,
1 šaukštas romo arba konjako.
Aliejaus varškėčiams kepti.
Gaminimas
Kiaušinį suplakame su cukrumi ir druska. Miltus sumaišome su cinamonu. Varškę pertriname per tinklelį ir sumaišome su kiaušinio plakiniu bei miltais. Formuojame blynų formos varškėčius ir kepame keptuvėje su aliejumi. Padažžui užžverdame sultis. Supilame nedideliame kiekyje vandens iššleistąą krakmoląęą, suĮįįįįįberiame vaąnilinį cukr&č#371; ir žužverždame. Įpilame romo ir nukaičiame.ššššššš Patiekdami į lėkštutę įpilame padažo, dedame varškėėtį, supjaustytas braškes, antrą varškėėtį ir viršųų papuošiame brašėkėmis bei plakta grietėinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!