Ukrainietiški bulvių blyneliai

Ingridientai:
Bulvių,
Miltų,
Maltos mėsos (gali būti kiauliena, vištiena, ar kt.),
Prieskonių mišinio (Vegeta),
1 kiaušinio.

Gaminimas
Nuskustas bulves sutarkuoti taip pat kaip kugeliui, įdėti porą valgomų šaukštų miltų, prieskonių pagal reikalą ir išmaišyti.
Į maltą mėsą įmušti vieną kiaušinį, įdėti prieskonių, pagal skonį.
Bulvių tarkius dėti į įkaitintą keptuvę, iš pradžių vieną sluoksnį, tada ant kepančio blynelio uždėti paruoštą mėsą ir ant viršaus vėl užpilti tarkių, maždaug taip, kad gautųsi blyneliai su įdaru. Blynus daryti nemažus, į keptuvę turi tilpti 2-3 blynai. Uždėti dangtį ir kepti ant vidutinio karščio, vėliau kai truputį apkeps, apversti. Kai blynai maždaug bus iškepę, galima atidengti ir pakepinti ant didesnės ugnies. Blynus galima patiekti su grietine ar kitokiu padažu. Skanaus. (Vaiva)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!