Turkiški čeburėkai su sūriu (Beurek)

Ingridientai:
500 g paruoštos tešlos,
60 g sviesto,
pipirų,
350 g sūrio,
3 kiaušiniai,
krapų,
petražolių,
svogūnų laiškų,
kervelių.
Gaminimas
Sviestą ištirpdykite ant silpnos ugnies, gerai nukoškite. Patiekalui naudokite tik labai gryną sviestą. Ant lentos padėkite maždaug 30 cm ilgumo tešlos lakštą. Teptuku suvilgykite ją lydytu sviestu. Ant pirmojo uždėkite antrą tešlos sluoksnį ir jį suvilgykite sviestu; tą patį padarykite su trečiu sluoksniu.

Peiliu supjaustykite tešlą į keturias vienodo plonumo juostas. Viename juostos gale padėkite pusę šaukšto įdaro, juostą suvyniokite trikampiu. aptepkite kiaušiniu, kepkite 20-25 minutes karštoje orkaitėje.

Sūrio įdaras: sūrį pusantros valandos pamirkykite šaltame vandenyje. Nuvarvinkite, nusausinkite marle arba popierine servetėle. Susmulkinkite žalumynus (vietoj krapų galima dėti pelerūnų). Sūrį sutrupinkite gana stambiais grumsteliais, suberkite žalumynus, įmuškite pirma vieną visą kiaušinį, po to įdėkite vieną trynį; jei reikia, įdėkite dalį trečiojo kiaušinio, kad masė būtų nelabai skysta. Įberkite pipirų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!