Trapus pyragas su braškėmis

Ingridientai:
Tešlai:

200 g miltų;
100 g sviesto;
1 kiaušinis;
½ arb. š. kepimo miltelių;
2 valg. š. cukraus;
Žiupsnelis druskos;
Riebalų (formai ištepti).

Įdarui:

100 g cukraus;
500 g braškių.
Gaminimas
Sumaišyti miltus, sviestą supjaustytą gabalėliais, kiaušinį, kepimo miltelius, cukrų bei druską ir suminkyti į vienalytę masę. Ją įvynioti į plėvelę ir mažiausiai 1 val. laikyti šaltai.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti ant miltais pabarstytos lentos ir uždėti torto formos dugną. Pagal jį išpjauti apskritimą. Jį sudėti į gerai riebalais išteptą torto formą. Iš likusios tešlos suformuoti mažus pailgus ritinėlius ir jais torto pagrindą, ritinėlius dedant iš centro kraštų link, padalyti į kelis „laukelius“. Taip pat suformuoti kraštus. Pyragą storai pabarstyti cukrumi ir kepti 20 min.

Nuplauti ir gerai nusausinti braškes. Atvėsusį pagrindą išimti iš torto formos ir padėti ant padėklo. Pyrago „laukeliuose“ išdėlioti pusiau perpjautas braškes. Pyragą patiekti su plakta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!