Toskanos troškinys

Ingridientai:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
450 g kiaulienos dešrelių;
1 griežinėliais supjaustytas raudonasis svogūnas;
2 riekelėmis supjaustyti saliero stiebai;
1 didelė kubeliais supjaustyta morka;
1 plonai supjaustyta česnako skiltelė;
4 vynuoginiai pomidorai;
3/5 stiklinės sauso baltojo vyno arba sultinio;
Druska ir juodieji pipirai;
400 g nusausintų konservuotų pupelių;
200g kukurūzų kruopų;
30 g sviesto;
Šiek tiek susmulkintų šviežių petražolių.
Gaminimas
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite dešreles iš abiejų pusių apie 5 min., kol paruduos. Išimkite dešreles, įpilkite likusį aliejų ir 3-4 min. pakepkite svogūnus, salierus, morkas bei česnaką.

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir perpjaukite į keturias dalis. Į keptuvę vėl sudėkite dešreles, pomidorus, supilkite vyną arba sultinį, pagardinkite prieskoniais ir troškinkite 20 min. Sudėkite pupeles ir patroškinkite dar 10 min.

Tuo metu užvirinkite pasūdytą vandenį ir, nuolat maišydami, suberkite kukurūzų kruopas. Virkite apie 5 min., kol sutirštės. Pridėkite sviesto, išmaišykite. Patiekite kartu su troškiniu, apibarstykite petražolėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!