TORTAS "SNIEGO KUPSTAS"

Ingridientai:
Tešlai: 8 kiaušinių baltymai
400g cukraus, 80g miltų
150g smulkintų migdolų

Kremui: 0,5 l pieno
120g cukraus, 1 kiaušinis
3 kiaušinio tryniai
70g krakmolo, 250g sviesto
2 šaukštai romo, vanilinio cukraus
Įdarui: 1 ananasas arba 600g konservuoto
Gaminimas
Kiaušinio baltymus išplakti su 200g cukraus iki standžių putų. Atsargiai įplakame miltus, migdolus ir likusį cukrų. Iš šios tešlos iškepame keturis torto papločius. Kepama ant sviestinio popieriaus ir jie turi būti 10, 13, 16 ir 17 cm diametro. Orkaitėje kepama 25 min. 150C. Iškepusius lakštus atšaldyti ir išvirti kremą. Į atvėsusį kremą įmaišome romą ir minkštą sviestą. Viską gerai išplakti. Ananasą išvalyti ir supjaustyti nedidėliais gabalėliais. Vaisius ir uogas išplauti, iššvalyti. ĮĮ lėkšštęę dedamas didžžiausiasįįįįįįįį paplotėlis, anąąąąt jo dedame kremo, sluoksnį ananaso, labūai plžžoną sluoksnšššį uogienėsir ant viršaus sluoksnį vaisiųų ir uogųų, vėėl kremo, dedame mažesnį paplotėėlį, sųluoksnį kremo... kol viską suėdėsime,dedamėėi formuojame kūgį. Kai viskas sudėta viršų aptepame likusiu kremu ir visą apibarstome kokoso drožlėmis, pastatome į šaldytuvą 2 val.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!