Tortas ''Vidurvasaris''

Ingridientai:
Biskvitui:
4 kiaušiniai,
1/2 stiklinės cukraus,
1 stiklinė miltų,
100 g šokolado,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.

Torto aptepimui:
200 g grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
1 pakelis grietinėlės standiklio
0,5 l pieno,
1 stiklinė mėlynių,
0,5 kg braškių,
0,5 stiklinės cukraus,
3 šaukštai želatinos,
1 pakelis braškių želė.

Torto papuošimui:
šokoladinio biskvito,
2-3 stiklinės mėlynių,
braškių,
šokoladinių lapelių.
Gaminimas
Iš biskvitui skirtų produktų paruošiame šokoladinio biskvito tešlą. Iškepame biskvitą. Atvėsusį jį perpjauname į 2 lakštus. Vieną lakštą įįklojame įį tortinęę formąą. Piene ištirpiname cukrų. ĮĮmaiššome nedideliame pieno kiekyje i#ę3;šbrinkintąą ir šištirpinąąąąąą61;tą žželatiną. Ant biskvito subčččžžžžžžžeriame mėlyššššššššššššššnes, užpilame stingstančią pieno
želė. Braškes supjaustome pusiau ir suberiame ant stingstančios želėė. Paliekame ųų20 min. šaltai. Braškių želėė ištirpiname 1,5 stikliėėėėėėė79;nės verdančio vandens. Kai želė pradeda stingti, ją supilame ant pieno želė, uždedame antrą biskvito lakštą ir paliekame šaltai. Tortą išėmę iš formos aptepame plakta pasaldinta grietinėle, šonus apibarstome
šokoladinio biskvito trupiniais, o viršų papuošiame mėlynėmis, braškėmis ir šokoladiniais lapeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!