Tinginys šiek tiek kitaip


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
250g. sviesto
0,5 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
miltai (nežinau tikslaus kiekio, reikia, kad iš visų šių išvardintų produktų gautųsi minkoma tešla)

2 skardinės karamelizuoto kondensuoto pieno
riešutų (graikiškų ir žemės)
džiovintų slyvų

Gaminimas:
Sausainių kepimas:
sutarkuojame sviestą burokine trintuve arba išsukame, sudedame kiaušinius, supilame pieną, įdedame miltų bei išminkome tešlą kol nelips prie rankų. Paruoštą tešlą įdedame į celofaninį maišelį bei įdedame į šaldymo kamerą porai valandų. Sušaldytą tešlą sutarkuojame burokine trintuve.
Gautus trupinius kepame iki 200 laipsnių Celsijaus temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol pagels. (Iš šios tešlos turi gautis dvi skardos trupintų sausainukų)
Riešutus paskrudiname bei susmulkiname, taip pat susmulkiname džiovintas slyvas.
Sumaišome sausainukus (maišant jie susilaužys), riešutus, slyvas su karamelizuotu kondensuotu pienu.

Gautą masę sudedame į porą celofaninių maišelių kuriuos paslegiame bei paliekame šaldytuve per naktį.
Pjaustome ir nepamirštame suvalgyti :)

Tinka vartoti su:

Ypač puikus su juoda arbata šeimos rate :)

NUOTRAUKOS

Supjaustome slyvas 

pjaustome_slyvas_400

 Kepame sausainius

kepame_sausainius_400 

Viską maišysime blėkoje

bleka_400 

Viską kruoščiai išmaišome

viska_ismaisome_400 

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!