Švilpikai

Ingridientai:
8—9 bulvės,
stiklinė miltų,
1—2 kiaušiniai,
50 g sviesto,
2 šaukštai grietinės.


Gaminimas
Nuskustos bulvės išverdamos, nusunkiamos, nugarinamos ir sugrūdamos. Ataušus suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, viskas suminkoma, padaromas volelis, jis suplojamas ir supjaustomas įstrižais rombeliais. Jie sudedami į miltais išbarstytą skardą, aptepami plaktu kiaušiniu ir kepami nelabai karštoje orkaitėje. Iš tokios pat bulvių masės, tik įbėrus 2 stiklines miltų, paruošiami švilpikai virimui. 10—12 min. patroškinus, valgoma su tirpintu sviestu ir grietine.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!