ŠVENTINIS KRIAUŠIŲ IR RYŽIŲ DESERTAS

Ingridientai:
4 didelės arba 8 mažos kriaušės,
1/2 citrinos,
200 g ryžių,
3/4 l pieno,
1 pakelis vanilinio cukraus,
150 g cukraus pudros,
2 kiaušiniai,
1 žiupsnis druskos.

Sirupui:
150 g cukraus.
Gaminimas
Ryžius gerai nuplauname šaltu vandeniu ir 5 minutes verdame dideliame kiekyje vandens. Nusunkiame. Dideliame puode užviriname pieną, suberiame ryžius, vanilinį cukrų ir gerą žiupsnelį druskos. Pusiau pridengiame ir verdame ant mažos ugnies, kol visai susigers pienas (30-35min.). Cukraus pudrą suberiame tik baigiant virti. Ruošdami sirupą, užviriname 1/2 l vandens su cukrumi. Tuo tarpu nulupame kriaušes ir perpjauname į dvi dalis, išimame sėklalizdžius ir apšlakstome citrinų sultimis. Sirupui užvirus, dedame kriaušes ir verdame ant mažos ugnies, kol jos taps peršvieččiamos (15-20 min.). Paliekame atvėęęęįįįsti sirupe. Nukąėlę nuo ugnies, įmaiš#č3;ome 2 iššžžžplaktus kiašušinius. Masę sukrečiame į suflėė formššššššą ir paliekame atvėėsti šaldytuve. Ryžius išimame iš formos į ėlėkštę ir ant viršaus uždedame nusunktas kriaušes. Užpilame sirupu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!