Švediški mėsos kukuliai II

Ingridientai:
(6 porcijos)

400 g liesos maltos jautienos,
200 g maltos kiaulienos,
1 žalias kiaušinis,
1,5 šaukštelio druskos,
1 šaukštelis šviežiai maltų baltųjų pipirų,
1 stiklinė piene išmirkytų duonos trupinių,
1 baltasis svogūnas.
Pagal skonį papildomai: česnako arba garstyčių.
Gaminimas
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepame. Viską sudedame į vieną indą ir gerai išmaišome. Iš gautos masės formuojame mažus mėsos kukulius.
Keptuvėje įkaitiname sviestą arba margariną ir kepame po 8-10 šių kukulių. Kepdami keptuvę kartas nuo karto pakratome, kad kukuliai apkeptų iš visų pusių.
Kukulius patiekiame su bulvių koše, spanguolių džemu bei acte pamirkytais ir plonais griežinėliais supjaustytais žžaliais agurkais.
(Vietoj spanguolių džžemo tinka vyššnių ždžemas).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!