Švediška vištiena


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1.1 kg svorio višta,
2.80 g sviesto,
3.120 g svogūno galvučių,
4.40 g miltų,
5.2 stiklinės grietinės arba rūgštaus pieno,
6.1 stiklinė sultinio,
7.20 g sulčių,
8.1 stiklinė ryžių,
9.40 g žalių salotų,
druskos.
Gaminimas:
Vištą išdaryti, nuplauti ir iš visų pusių įtrinti druska. Įdėti į puodą su sviestu ir pašauti į orkaitę, kad paraustų. Vištą iš orkaitės išimti, į puodą sudėti supjaustytą griežinėliais, apvirtą ir nuvarvintą svogūną, pagruzdinti, sudėti miltus, vėl pagruzdinti, po to supilti grietinę, rūgusį pieną, sultinį ir gerai išmaišyti.
Vištieną sudėti į sultinį ir troškinti, kol suminkštės. Išėmus mėsą, sultinį perkošti, uždaryti sviestu ir citrinų sultimis. Patiekti su plovu, virtais ryžiais arba naminiais lakštiniais. Atskirai tiekti žalias salotas. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!