Svarainių ir moliūgų tyrė su prieskoniais

Ingridientai:
750 g svarainių tyrės (likusios gaminant sultis),
1,5 kg moliūgų,
9-10 laurų lapelių,
šaukštas kmynų,
20-25 kvapieji pipirai,
pagal skonį druskos ir cukraus.
Gaminimas
Moliūgus nulupti, išimti sėklas su minkštimu, supjaustyti stambokais gabalais, dėti į puodą, įpilti stiklinę vandens ir šutinti, kol suminkštės. Sušutusią masę sutrinti, sumaišyti su svarainių tyre, suberti sumaltus prieskonius, pagal skonį pasūdyti, paskaninti cukrumi ir pavirti 4-5 min. nuolat maišant. Karštą tyrę sukrėsti į sterilius stiklainius ir sandariai uždaryti.
Tyrė tinka prie įvairios, ypač neriebios, mėsos ir žvėrienos patiekalų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!