Sūrio ir prieskonių padažas su skrebučiais

Ingridientai:
4 porcijoms:

6 susmulkintos žaliosios alyvuogės be kauliukų;
1 valg. š. susmulkinto šviežio peletrūno;
1 valg. š. susmulkintų česnako laiškų;
1 valg. š. susmulkintų šviežios mėtos lapelių;
1 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės;
225 g sutarkuoto rikotos (Ricotta) sūrio;
Juodieji pipirai;
4 valg. š. saulėje džiovintų pomidorų padažo;
Ilgas 5 grūdų batonas, supjaustytas 1 cm storio riekelėmis;
1 česnako skiltelė.
Gaminimas
Gerai sumaišykite tarkuotą rikotos sūrį, alyvuoges, peletrūną, česnako laiškus, mėtas bei sutarkuotą citrinos žievelę, pagardinkite juodaisiais pipirais. Supilkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite. Gautą padažą sudėkite į dubenėlį.

Įkaitinkite keptuvę arba grilį. Duonos riekeles pakepinkite po 1-2 min. iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Tuomet įtrinkite pusiau perpjauta česnako skiltele. Patiekite kartu su sūrio padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!