Su alumi kepta žąsis

Ingridientai:
1 žąsis,
truputis džiovintų čiobrelių,
4-5 obuoliai,
3 riekės ''Bočių'' duonos,
I didelis svogūnas,
1 butelis (0,5 1) šviesaus alaus,
druskos, pipirų,
2 morkos,
pusė stiklinės lazdynų riešutų,
svogūnas arba poras.
Gaminimas
Paruoštą žąsį pabarstome druska, pipirais, čiobreliais, įtriname ir palaikome per
naktį. Obuolius ir duoną supjaustome kubeliais, susmulkiname svogūnus, suberiame riešutus, įdedame druskos, pipirų, čiobrelių ir išmaišome. Įdaro prikemšame žąsį, užsiuvame. Skardoje išdėliojame supjaustytą morką bei svogūnus, įdedame žąsį krūtine žemyn ir į skardą įpilame pusę butelio alaus. Kepame palaistydami kepimo
sultimis 1,5 vai., po to žąąsįį apverčiame, supilame likusįį alų ir dar kepame 1,5 vaįi.
nuolat palaistydami. Kad žžąąsies oda graąžžiai apkeptų, priešš baigiant kepti galima darč pabarstyti druska.
Išš kepimo metu susidažžriusiųų sulčiųų, jas perkšošus, įpylus grišetinėėlėės ir vandenyje ištirpinto krakmolo bei ųužvirinus galima pagaminti skanų padažą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!