Stirnienos šašlykai

Ingridientai:
2 kg stirnienos,
50 ml alyvuogių aliejaus,
6 svogūnai,
300 g pomidorų,
300 g agurkų,
100 ml vyno acto,
100 ml šalto virinto vandens,
galvutė česnako,
šaukštas cukraus,
4 laurų lapeliai,
3 šaukštai juodųjų pipirų žirnelių,
druskos.
Gaminimas
Actą sumaišome su vandeniu, 3 nuluptais ir sumaltais svogūnais, grūstu česnaku, cukrumi, druska, pipirais ir laurų lapeliais.

Mėsą supjaustome 30-40 g gabalėliais, sudedame į marinatą ir 10-12 valandų laikome šaltai.

Susmeigiame mėsą ant iešmų. Kepame ant žarijų, kartkartėmis pašlakstydami aliejumi.

Tiekiame su svogūnų žiedais, agurkų griežinėliais, pomidorų skiltelėmis ir pomidorų padažu.

Prie šių šašlykų puikiai dera ir vynuogės, konservuotos slyvos, vyšnios.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

tauvada 2009-06-22 10:54:10
dabar padariau sitaip:stirniena 3,0 kg,sausas vynas uz 10 Lt,maltas svogunas,cesnakas,prieskoniu visokiu kiek sirdis geidzia.