Spagečiai su svogūnais ir tunu

Ingridientai:
4-6 porcijos:
2 valgomieji šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus,
2 vidutinio dydžio baltieji svogūnai, plonai supjaustyti griežinėliais,
60ml vandens,
1-2 daržovių sultinio kubeliai,
250g konservuoto tuno, nusausinti ir sutrupinti,
2 valgomieji šaukštai smulkiai kapotų petražolių + kelios šakelės papuošimui,
500g spagečių.
Gaminimas
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų iki vidutinio karštumo. Sudėkite svogūnus ir kepinkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Supilkite vandenį ir įdėkite kubelį sultinio. Maišydami kaitinkite apie 5 minutes, kol svogūnai pasidarys permatomi ir labai švelnūs. Sudėkite tuną ir gerai išmaišykite. Troškinkite apie 4 minutes, kol padažas sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite petražoles.

Tuo tarpu išvirkite spagečius dideliame kiekyje pasūdyto vandens, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir dėkite į keptuvę. Maišydami ant didelės ugnies pakepinkite dar 1 minutę. Sudėkite į serviravimui skirtą indą. Papuoškite petražolių šakelėmis ir patiekite į stalą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

As ;) 2010-02-07 14:43:34
Nebutinai reikia deti spagecius i keptuve galima patieksti atskirai, ir ant virsaus uzsipilti padazo.