Spagečiai su pomidorų padažu

Ingridientai:
4-6 porcijos:
1,5 kg kietų prinokusių pomidorų, odelę nulupti ir stambiai supjaustyti,
1 plonais griežinėliais supjaustytas raudonasis svogūnas,
2 smulkiai supjaustytos česnako
skiltelės,
1 pluoštelis suplėšytų šviežių baziliko lapų,
2 valgomieji šaukštai pirmojo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
500 g. spagečių,
druska ir cukrus pagal skonį.
Gaminimas
Pomidorus sudėkite į puodą, užberkite druskos ir kaitinkite ant vidutiniškos ugnies 5 minutes. Sudėkite į rėtį su didelėmis skylutėmis ir palikite džiūti 1 valandą. Po to sudėkite atgal į puodą, taip pat įdėkite svogūnus, česnaką, baziliką, supilkite aliejų, įberkite truputį cukraus ir druskos. Pridenkite puodą ir kaitinkite apie 40 minučių ant nedidelės ugnies, kol padažo sumažės. Nukelkite nuo ugnies ir trinkite maišytuvu, kol masė taps vientisa.

Spagečius sudėkite į didelį verdančio pasūdyto vandens puodą ir virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Sudėkite juos pašildytą indą užpilkite pomidorų padažu, švelniai išmaišykite, patiekite karštus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!