Spagečiai su pomidorais ir sūriu

Ingridientai:
4-6 porcijoms:
60 ml. pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
1 didelis smulkiai supjaustytas baltasis svogūnas,
2 skiltelės smulkinto česnako,
2 indeliai (400g) konservuotų pomidorų savose sultyse,
12 baziliko lapelių, juos suplėšyti, kelis lapelius palikti papuošimui,
90ml riebios grietinės,
60g švelnaus kieto sūrio, supjaustyto mažais kubeliais,
60g sūrio, supjaustyto mažais kubeliais,
druska, šviežiai grūsti juodieji pipirai,
500g spagečių,
30g šviežiai tarkuoto parmezano.
Gaminimas
Didelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite supjaustytą svogūną bei česnaką ir kepinkite apie 5 minutes, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite pomidorus ir baziliką. Gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių, kol masė ims tirštėti.

Išplakite grietinę, sūrio kubelius. Gerai maišykite, kad sūris išsileistų, ir masė pasidarytų vientisa. Pagardinkite druska ir pipirais.

Tuo tarpu dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite spagečius, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir perdėkite į serviravimui skirtą indą. Pabarstykite parmezanu ir gerai išmaišykite.

Supilkite paruoštą masę ant spagečių ir pamaišykite. Pagardinkite trupučiu pipirų. Papuoškite baziliko lapais ir valgykite karštus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!