Spagečiai su moliuskais ir midijomis

Ingridientai:
4-6 porcijoms:
750g moliuskų kriauklelėse,
750g midijų kriauklelėse,
150ml. sauso baltojo vyno,
4 skiltelės smulkinto česnako,
2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų aitriųjų paprikų,
90ml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
500 g spagečių,
2 valgomieji šaukštai sviesto,
2 valgomieji šaukštai smulkiai kapotų petražolių.
Gaminimas
Pamerkite moliuskus ir midijas 1 valandai į atskirus indus su šiltu pasūdytu vandeniu. Pašalinkite midijų ūselius. Nusausinkite moliuskus ir midijas ir perdekite į didelį puodą, įpilkite 4 valgomuosius šaukštus vyno ir virkite 5-10 minučių, kol kriauklelės atsivers. Neatsivėrusias kriaukles išmeskite. Pusę kiekio moliuskų ir midijų išimkite iš geldelių. Perkoškite nuovirą ir padėkite į šalį.

Didelėje keptuvėje, aliejuje pakepinkite česnaką, kol jis pageltonuos, kepinkite apie 3 minutes. Sudėkite visus moliuskus ir midijas (geldelėse ir išimtas iš geldelių) ir kepkite 2 minutes. Supilkite likusį vyną ir kaitinkite kol vynas išgaruos. Tuo tarpu dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite spagečius, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir sudėkite į keptuvę, įpilkite truputį nukošto moliuskų nuoviro. Sudėkite sviestą, išmaišykite, papuoškite petražolėmis. Valgykite karštus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!