Spagečiai su grybais

Ingridientai:
4 porcijos:
90ml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės susmulkinto česnako,
750g supjaustytų sagos dydžio grybų,
Druska, šviežiai grūsti juodieji
pipirai,
250g pancetos ar kumpio gabalėlių,
500g spagečių,
2 valgomieji šaukštai smulkiai
kapotų petražolių,
120g šviežiai tarkuoto avies pieno
sūrio arba parmezano.
Gaminimas
Į didelę keptuvę įpilkite 4 valgomuosius šaukštus aliejaus ir pakaitinkite ant vidutiniškai karštos ugnies. Sudėkite česnaką ir kepinkite jį apie 3 minutes, kad gražiai pagelstų Sudėkite grybus ir kepkite apie 10 minučių, kol jie suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais. Likusį aliejų supilkite į mažą keptuvę ir vidutiniškai pakaitinkite. Sudėkite pancetą/kumpį ir apkepinkite 3-4 minutes, kad gražiai apskrustų. Pancetą sudėkite į keptuvę su grybais. Gerai išmaišykite ir pakepinkite ant mažos ugnies dar 2 minutes.

Tuo tarpu dideliame pasūdyto vandens kiekyje išvirkite spagečius, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Gerai nukoškite ir sudėkite į keptuvę su grybų mišiniu. Maišydami dar pakepinkite 1 minutę. Sudėkite petražoles ir pagardinkite pipirais. Dar kartą išmaišykite ir perdekite į serviravimui skirtą indą. Apibarstykite šviežiai tarkuotu sūriu ir patiekite karštus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!