Šokoladinis žiedas su šokoladiniu padažu

Ingridientai:
200 g paprastų kvietinių miltų,
50 g nesaldintų kakavos miltelių,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 šaukštelis kepimo sodos,
1 1/4 šaukštelio druskos,
150 g cukraus,
70 g rudojo cukraus,
60 g ištirpinto sviesto,
250 ml pieno,
2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros,
1 šaukštas tirpios kavos, ištirpintas 1 šaukšte pieno,
1 šaukštelis vanilės esencijos,

Šokoladinis padažas:
125 g karčiai saldaus (juodojo) šokolado drožlių,
125 ml tirštos grietinėlės, patiekti.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais 23 cm skersmens apskritą formą.

Į didelį dubenį suberkite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druskos. Įmaišykite cukrų. Elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu suplakite sviestą, pieną, kaušinius, kavos mišinį ir vanilės esenciją iki grietinės tirštumo masės. Sumažinę plakiklio greitį, palaipsniui įplakite sausus ingredientus.

Sukrėskite tešlą į paruoštą formą. Kepkite, kol į papločio vidurį trumpam įbestas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas, apie 50 minučių. Atvėsinkite kepinį skardoje 15 minučių. Išverskite ant grotelių ir iki galo atvėsinkite.

Šokolado padažas: Mažoje keptuvėje sumaišykite šokoladą ir kremą ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol šokoladas ištirps. Nukelkite nuo ugnies. Padėkite į šalį atvėsinti. Apipilkite kepinį padažu ir patiekite su avietėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!