Šokoladinis vyniotinis

Ingridientai:
250 g kapoto pusiau saldinto (juodojo) šokolado,
8 kiaušinių atskirti baltymai ir tryniai,
250 g cukraus,
Žiupsnelis druskos.

Įdaras:
375 ml tirštos grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
4 šaukštai nesaldintų kakavos miltelių,
2 šaukštai apelsininio likerio.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu 35 cm skersmens vyniotinio formą. Išklokite kepimo popieriumi. Ištirpinkite šokoladą prikaistuvyje dvigubu dugnu, įstatytame į puodą su lėtai verdančiu vandeniu. Nukelkite nuo ugnies.

Dideliame dubenyje suplakite kiaušinių trynius ir cukrų iki balkšvos ir grietinėlės tirštumo masės. Sudėkite ištirpintą šokoladą ir gerai sumaišykite.

Dideliame dubenyje suplakite kiaušinių baltymus kartu su druska iki standžių putų. Įpilkite kiaušinių trynių mišinį. Sukrėskite tešlą į paruoštą formą. Kepkite 15-20 minučių. Atvėsinkite skardoje ant grotelių 5 minutes. Išverskite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio. Nuimkite kepimo popierių. Apipjaukite kepimo nelygius kraštus. Suvyniokite paplotį panaudodami rankšluostį. Atvėsinkite.

Įdaras: Dideliame dubenyje suplakite grietinėlę ir cukrų iki standžių putų. Įmaišykite kakavos miltelių ir likerio. Atvyniokite susuktą vyniotinį ir įdėkite du trečdalius įdaro. Vėl suvyniokite ir padėkite ant lėkštės, su kuria patieksite. Užpilkite likusiu įdaru.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!