Šokoladinis pyragas su mėtų glajumi

Ingridientai:
100 g juodojo šokolado,
3 šaukštai grietinės,
150 g pieno,
100 g sviesto,
300 g cukraus,
1 arbatinis šaukštelis sodos,
1 kiaušinis,
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus,
2 stiklinės miltų,
truputis druskos.

Glajui:
2 baltymai,
300 g cukraus,
5 šaukštai šalto vandens,
2 šaukštai labai stiprios mėtų arbatos arba 1 šaukštas šviežių mėtų sulčių.
Gaminimas
Šokoladą pamažu ištirpiname vandens vonelėje. Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Šokoladą pamažu Įmaišome i sviesto masę. tada įmaišome išplakta kiaušinį. Miltus išsijojame su soda. I tešlą sudedame maždaug 1/2 miltų, išmaišome. Po to įįmaišome grietinęę, vėliau dalimis sudedame tai miltus, tai pilame pienąą. Teššlęąą supilameįįįįį į riebalais patąąąąąeptą skardą ir kepame apie 45 miŠn. Iššimamče ž53;iš skardos ir atvšššėsiname.
Glajui: emaliuotame dubenėlyje išplakame baltymus su cukrumi ir vandeniu. Tada dubenėėlį dedame į verdančio vandens vonelę ir ųplakame mikseriu 7-9 min., kol mas&ėėė#279;ė sutirštėja. Tada įpilame mėtų arbatą ir šia mase apdedame pyragą. Paliekame atvėsti. Šokoladinį pyragą galima sulaistyti romu ar brendžiu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!