Šokoladinis fondiu su vaisiais

Ingridientai:
150 g. cukraus,
125 ml. vandens,
350 g. trupinto pusiau saldaus juodojo šokolado,
90 g. sviesto.

Patiekti:
1 bananas, nuluptas, supjaustytas kąsnio dydžio gabaliukais,
1 prinokusi kriaušė, be sėklų, supjaustyta kąsnio dydžio gabaliukais,
2 mandarinai, nulupti, padalyti skiltelėmis,
2 abrikosai, nulupti, be kaulų, supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais,
8 braškės,
džiovintos figos, cukatos,
125 g. biskvito, supjaustyto kubeliais,
1 1/4 puodelio kapotų migdolų ar lazdyno riešutų.
Gaminimas
Į mažą keptuvę suberkite cukraus, įpilkite šiek tiek vandens ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps, apie 5 minutes. Prikaistuvyje dvigubu dugnu ant lėtos ugnies ištirpinkite šokoladą. Sudėkite sviestą ir maišykite iki vientisos ir purios masės. Nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite cukraus sirupą ir romą. Perkelkite mišinį į fondiu indą virš ugnies. Pastatykite jį ant didelės lėkštės, su kuria patieksite. Jos kraštuose išdėliokite vaisius ir biskvito gabalėlius. Į atskirą dubenėlį sudėkite kapotus riešutus. Jais galima apibarstyti vaisius, prieš tai pamerkus į karštą šokoladą. Vaisius rinkitės pagal metų laikus - vasarą ir rudenį prie šokolado puikiai tinka įvairios uogos. Patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!