Šokoladiniai migdoliniai keksiukai

Ingridientai:
3 didelių kiaušinių atskirti baltymai ir tryniai,
100 g cukraus,
100 g paprastų kvietinių miltų,
50 g nesaldintų kakavos miltelių,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
50 g smulkiai kapotų migdolų,
125 g abrikosų džemo,
2 šaukštai vandens.

Glajus:
225 g miltelinio cukraus,
4 šaukštai nesaldintų kakavos milelių,
2 šaukštai minkštinto sviesto,
2-4 šaukštai verdančio vandens.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Paruoškite 8-10 popierinių formelių. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinių trynius ir cukrų iki balkšvos ir tirštos masės. Įmaišykite miltus, kepimo ir kakavos miltelius.

Dideliame inde suplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Supilkite į šokolado mišinį. Sudėkite migdolus. Tolygiai išdėliokite mišinį formelėse. Kepkite, kol gražiai pakils, apie 15- 20 minučių. Visiškai atvėsinkite.

Mažoje keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinkite abrikosų džemą kartu su vandeniu. Aptepkite mišiniu kiekvieną keksiuką.

Glajus: Į dubenį suberkite miltelinį cukrų, kakavos mitelius, sudėkite sviestą. Įpilkite verdančio vandens, tiek, kad susidarytų tirštas užtepąs. Aptepkite glajumi keksiukus ir palaikykite, kad sutingtų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!