Sluoksniuotos tešlos pyragas su persikais

Ingridientai:
375 g paruoštos sluoksniuotos tešlos,
kiaušinis,
8 konservuoti arba švieži persikai ar nektarinai,
cukraus pudros.

Kremui:
didelis kiaušinis,
kiaušinio trynys,
50 g cukraus,
25 g miltų,
300 ml pieno,
keli lašai vanilės esencijos (arba pakelis vanilinio cukraus),
2 šaukštai „Dansukker" želės cukraus „Multi".
Gaminimas
Skardą iškloti kepimo popieriumi, pabarstyti miltais. Į ją įkloti iškočiotą tešlos lakštą, iš kraštų po 2 cm užlenkti ir aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai parus. Ištraukus ataušinti. Kiaušinį, kiaušinio trynį, cukrų ir miltus išplakti.

Puode pakaitinti pieną, bet neužvirinti. Į jį po truputį pilti kiaušinių masę. Pieną su kiaušiniais nuolat maišant trumpai pavirinti.

Kremą išpilti į kitą dubenį ataušti. Paviršių galima pabarstyti cukraus pudra, kad neužsitrauktų plėvelė. Iškepusios sluoksniuotos tešlos lakštą aptepti atvėsusiu kremu. Persikų puseles nuvarvinti ir panardinti į kremą nugarėlėmis į viršų. Želės cukrų paruošti pagal nurodymus ant pakuotės ir užpilti ant kepinio viršaus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!