Skumbrė normandiškai


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:

4 skumbrės (apie 250 g)
2 svogūnai
5 dideli obuoliai
250 ml sidro (geriau obuolių)
50 ml obuolių acto
30 g sviesto
10 nedidelių svogūnų laiškai
druskos, pipirų

Gaminimas:

Nuvalytas skumbres pabarstyti druska ir pipirais. Nulupti svogūną ir obuolį, juos supjaustyti apvaliomis skiltelėmis. Įdėti į puodą, ant jų uždėti žuvį, įpilti sidro ir acto. Užvirti ir pavirinti dar 5 min. ant silpnos ugnies. Po to nuimti ir atvėsinti puode. Nulupti likusius obuolius, supjaustyti į 4 dalis. Keptuvėje pašildyti sviestą ir sudėti supjaustytus obuolius. Greitai vartant apkepti (atsargiai, kad nepasidarytų košė). Iš žuvies padaryti filė, išdėlioti į serviravimo lėkštę, papuošti obuoliais. Lėkštę padėti karštai. Nuovirą pavirinti, kad sumažėtų iki 3-jų ketvirčių ir apipilti filė. Pabarstyti pipirais, smulkintais svogūnų laiškais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!