Šifoninis pyragas su kakava

Ingridientai:
¼ puodelio kakavos;
¼ puodelio verdančio vandens;
1 ½ a.š. vanilės ekstrakto;
1 ¼ puodelio miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 ¼ puodelio cukraus;
¼ a.š. druskos;
½ puodelio aliejaus;
6 didelių kiaušinių tryniai;

6 baltymai (kambario temperatūros);
1-2 a.š. citrinos sulčių;
½ puodelio cukraus.
Gaminimas
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių C. Kakavą sumaišyti su verdančiu vandeniu. Atšalus įmaišyti vanilės ekstraktą. Persijoti miltus ir kepimo miltelius. Sudėti druską, cukrų. Centre supilti kiaušinių trynius, aliejų ir kakavos tyrelę. Viską gerai išmaišyti.

Baltymus išplakti iki putų, supilti citrinos sultis, vėliau plakant supilti cukrų. Po truputį baltymus dėti į tešlą su tryniais ir atsargiai maišyti. Viską supilti į sviestu ar aliejumi išteptą kepimo formą ir kepti apie 1 val.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!