Sicilietiški ryžiai

Ingridientai:
Stiklinė ryžių,
250 g pievagrybių,
2 kiaušiniai,
2 svogūnai,
3 česnako skiltelės,
2 šaukštai petražolių,
aliejaus,
maltų džiūvėsėlių,
pipirų,
druskos.
Gaminimas
Užvirinti 3 stiklines vandens, su-berti ryžius ir 10 min. pavirti. Nukelti nuo ugnies ir palikti, kad išbrinktų. Karštuose riebaluose pakepinti smulkiai pjaustytus svogūnus, kol pagels. Sudėti supjaustytus šampinjonus ir kepti 15 min. Tada ryžius išmaišyti su pievagrybiais, kiaušinių tryniais, susmulkintais česnakais, petražolėmis, jberti druskos, pipirų. Iš šio faršo suformuoti rutuliukus, pavolioti džiūvėsėliuose, plaktuose baltymuose ir vėl džiūvėsėliuose. Rutuliukus kepti dideliame riebalų kiekyje, kol pagels. Iškepusius rutuliukus išgriebti kiaurasamčiu, o tuose pačiuose riebaluose pakepinti likusius svogūnus. Patiekiant, ryžių rutuliukus sudėti ant keptų svogūnų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!