Šaltibarščiai


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

350 g burokėlių nuovirų,
100 g burokėlių,
20 g morkų,
25 g svogūnų laiškų,
50 g agurkų,
40 g grietinės,
1 kiaušininis,
5 g cukraus,
8 g acto,
druskos, pipirų,
žalumynų.

Gaminimas:

Nuvalytus ir griežinėliais supjaustytus burokėlius užpilkite vandeniu, pridėkite acto ir virkite ant mažos ugnies 15 – 20 minučių. Po to burokėlius pastatykite keletui valandų šiltoje vietoje, kad pradėtų rūgti. Vėliau perkoškite ir nuoviras laikykite šaltai. Virtus burokėlius, morkas ir šviežius agurkus supjaustykite juostelėmis. Į burokėlių nuoviras dėkite supjaustytas daržoves, druską, cukrų, actą ir užbalinkite grietine.Pusę nuovirų galima pakeisti kefyru. Patiekdami valgyti į lėkštę dėkite po kapotą kiaušinį, užpilkite barščiais ir pabarstykite kapotais žalumynais. 

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!