Šalta kivių sriuba

Ingridientai:
1 l vandens
40 g cukraus pudros
4 gvazdikėliai
1 cinamono lazdelė
80 ml uogų sirupo
kiviai
100 g grietinėlės
mėtų lapelių
375 g rabarbarų
kiaušinių ir pieno mišinio
80 ml balto vyno
100 g braškių
Gaminimas

Rabarbarus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Puode užvirinkite 1 l vandens, sudėkite rabarbarus ir cukrų, vėl užvirinkite ir tuoj pat nukelkite nuo ugnies. Pakelio turinį išmaišykite su keturiais valgomaisiais šaukštais šalto vandens ir supilkite į puodą su rabarbarais, kad sutirštėtų. Į sriubą supilkite baltąjį vyną, galite dar pridėti cukraus. Sriubą atšaldykite. Sriubą patiekite papuošę braškėmis. Baltąjį vyną išmaišykite su cukraus pudra, gvazdikėliais ir cinamonu. Viską užvirinkite puode, atsargiai maišydami supilkite uogų sirupą. Sriubą atšaldykite, tada nukoškite. Nulupkite ir griežinėliais supjaustykite kivius. Keletą griežinėlių atidėkite papuošimui, o likusius sutrinkite rankiniu arba elektriniu maišikliu. Tyrę nukoškite, kad neliktų sėklyčių. Į kivių tyrę supilkite vyno sirupą ir grietinėlę. Sriubą suplakite ir palikite atšalti. Prieš patiekdami, sriubą papuoškite kivių griežinėliais ir mėtų lapeliais. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!