ŠALDYTI JOGURTO PUTĖSIAI

Ingridientai:
360 ml jogurto,
3 šaukšteliai želatinos,
1 kiaušinis,
200 g išvirto vanilinio pudingo,
200 ml 36% riebumo grietinės,
1 šaukštelis tarkuotos citrinų žievelės,
papuošimui vaisių ar uogų pagal sezoną,
likerio pagal skonį.

Gaminimas
Kiaušinį išplakti ant garu su cukrumi ir citrinos žievele. Želatiną išbrinkyti šaltame vandenyje ir sudėti į karštą pudingą. Atvėsinti maišant, kad nesusidarytų plėvelė.
Į pudingą įmaišyti jogurta ir kiaušinių masę. Grietinę gerai išplakti ir sumaišyti su jogurto mase.
Formeles iškloti kepimo popieriumi, supilti putėsius ir porai valandų įstatyti į šaldiklį.
Vaisius susmulkinti, apibarstyti cukrumi, užpilti likeriu, išmaišyti ir palikti 30 min. pastovėti.
Užžšaldytus putėsius patiekti lėkšštelėse apibarstytus vaisiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!