SALDUSIS VALENTINAS

Ingridientai:
Biskvitui:
6 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
1/2 stiklinės krakmolo,
1/2 stiklinės miltų,
1 šaukštelis acto,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1/2 citrinos.
Kremui:
1 indelis kondensuoto nesaldinto pieno,
2 pakeliai grietinėlės plakimui 'Sniezka',
1 pakelis grietinėlės plakimui'smietan-fix',
100 g kokoso drožlių arba migdolų plokštelių,
4 šaukštai sviesto,
4 šaukštai pieno,
600 g balto šokolado.
Gaminimas
Gerai išplakti baltymus palaipsniui supilant cukrų. Tada sudėti trynius ir dar paplakti. Krakmolą sumaišyti su miltais ir kepimo milteliais, tada supilti į kaiušinių masę ir dar įpilti šaukštelį acto. Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti riebalais, supilti tešlą ir kepti 150 laipsnių karštumo orkaitėje 50 monuččių. Kai atvės biskvitąą perpjauti įį du paĮįįįįplotėlius. Išąąąąąąąąą53; citrinos iššspausti sulžžžtis išššššššššr praskiesti su vandeniu. Biskvitus apšlakstyti skiestomis citrinųų sultimis.
Į nedidelį indą įpilti truputi kondensuoto pieno ir jame ištirpinti 300 g balėėėėėėto šokolado. Likusį kondensuotą pieną išplakti su grietinėlės milteliais ir 'smietan-fix'. Plakant supilti ištirpintą ir atvėsusį šokoladą, bei kokoso drožles.
Likusė šokoladą ištirpinti su sviestu ir pienu.
Ant biskvito sudėti kremą, uždėti kitą biskvitą ir užpilti šokolado glajumi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!