Saldi Velykų varškė

Ingridientai:
1 kg. balto riebaus sūrio,
7 tryniai,
1 stiklinė cukraus miltelių,
200 g. sviesto,
200 ml. grietinėlės,
150 g. razinų,
1 indelis konservuotų persikų,
keli lašai citrusų kvapo esencijos.
Gaminimas
Sūrį sumalkite, razinas nuplikykite, trynius su cukrumi ištrinkite. Grietinėlę užkaitinkite, supilkite trynius ir kaitindama trinkite, kol masė sutirštės. Į ją sudėkite sūrį, minkštą sviestą, įlašinkite aromato ir viską dar pertrinkite. Persikus nusunkite, 4 puseles palikite papuošti, likusius supjaustykite kubeliais ir su razinomis įmaišykite į masę. Naują išplautą gėlių vazonėlį kelias minutes palaikykite verdančiame vandenyje, švariai iššluostykite, išklokite marle. Į jį sukrėskite varškės masę, lengvai paspauskite, viršų prislėkite lėkštele. Vazonėlį įstatykite į didesnį indą taip, kad per skylutę galėtų išlašėti išrūgos, ir apie 8 val. palaikykite šaldytuve, po to išverskite ant plokščios lėkštės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!