Ryžių pudingas su šafranais

Ingridientai:
12 porcijų:
1l. pieno, druskos,
ant peilio galo šafranų,
1 vanilės ankštis,
170 g cukraus,
250 g Risotto ryžių,
1 apelsino sulčių,
pusės žaliosios citrinos sulčių,
70 g nesūdytų pistacijų.
Gaminimas
Pieną užvirti su druska, šafranais, vanilės ankštimi ir 50 g cukraus, įmaišyti ryžius ir sumažinti ugnį. Maišant medine mentele virti 20 minučių. Supilti 50 g cukraus, apelsino ir citrinos sultis, dar pavirti 5 minutes. Iš vanilės ankšties išskobti šerdį ir įmesti atgal į ryžius. (Ankštį galima nuplauti ir panaudoti, pavyzdžiui, vaniliniam cukrui.)
Tuo tarpu likusį cukrų pakaitinti keptuvėje, kol jis taps švelniai rudas. Suberti pistacijas ir maišant kepinti tol, kol jos pasidarys tolygiai glaistytos. Sudėti ant sviestinio popieriaus, mentele atskirti vieną nuo kitos, atvėsinti.

Ryžių pudingą sukrėsti į puodelius arba taures. Apibarstyti pistacijomis. Geriausia patiekti kambario temperatūros.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!